Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Tojásfehérje puding eperkrémmel

Tojásfehérje puding eperkrémmel

csm_80_egg_white_pudding_with_strawbeerry_12_dff1d2c223.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 6 tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • Margarin a forma kikenéséhez

A krémhez:

  • 1 doboz (200 ml) tejszínhab (30%-os zsírtartalmú)
  • 200 g eper (kb. 15 kisebb szem)

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 274 kcal
  • Zsír: 18 g
  • Nátrium: 117 mg
  • Szénhidrátok: 20 g
  • Fehérje: 8 g
  • Foszfor: 56 mg
  • Kálium: 226 mg
  • Folyadéktartalom: 126 ml

Elkészítés

Verje fel a tojásfehérjét félkeményre, majd adja hozzá a cukrot, és verje fel keményre a habot. Tegye a habot margarinnal kikent fémedénybe, majd főzze melegen tartó edényben 20 percig. Óvatosan vegye ki az edényből, és hagyja lehűlni. Eperkrém: turmixgépben keverje össze az epret a habtejszínnel. Végül öntse a krémet a pudingra, és tegye az ételt a hűtőbe.