Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Tiramisu málnával és fűszeres keksszel

Tiramisu málnával és fűszeres keksszel

csm_62_tiramisu_with_raspberries_22_df01685afd.jpg

Összetevők(8 adag)

  • 3 tojás
  • 250 g mascarpone
  • 100 g cukor
  • 300 g málna
  • 1/2 csomag fűszeres keksz (125 g)
  • (A díszítéshez tegyen félre néhány szem málnát)

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 292 kcal
  • Zsír: 19 g
  • Nátrium: 60 mg
  • Szénhidrátok: 25 g
  • Fehérje: 6 g
  • Foszfor: 115 mg
  • Kálium: 173 mg
  • Folyadéktartalom: 67 ml

Elkészítés

Szórjon 50 g cukrot a málnára, így csökkentheti annak savtartalmát. Törje fel a tojásokat, és válassza külön a sárgáját a fehérjétől. Keverje a 3 teáskanál cukrot a tojássárgájához, és kevergesse mindaddig, míg kifehéredik a keverék. Keverje hozzá a mascarpone sajtot, és készítsen homogén állagú masszát a keverékből. Verje fel keményre a tojásfehérjét, majd fokozatosan keverje a mascarponés masszához. Törje darabokra a kekszeket. Borítsa be a desszertes poharak alját egyenletesen kekszdarabokkal, majd tegyen rá egy réteg málnát, arra pedig egy vastag réteg mascarponét. Ismételje a folyamatot, amíg megtelnek a poharak. Tálalás előtt hagyja állni 3 óráig a hűtőben. Közvetlenül tálalás előtt díszítse egész málnával és egy darab keksszel.

Táplálkozási tanácsok

Szórjon 50 g cukrot a málnára, így csökkentheti annak savtartalmát. Törje fel a tojásokat, és válassza külön a sárgáját a fehérjétől. Keverje a 3 teáskanál cukrot a tojássárgájához, és kevergesse mindaddig, míg kifehéredik a keverék. Keverje hozzá a mascarpone sajtot, és készítsen homogén állagú masszát a keverékből. Verje fel keményre a tojásfehérjét, majd fokozatosan keverje a mascarponés masszához. Törje darabokra a kekszeket. Borítsa be a desszertes poharak alját egyenletesen kekszdarabokkal, majd tegyen rá egy réteg málnát, arra pedig egy vastag réteg mascarponét. Ismételje a folyamatot, amíg megtelnek a poharak. Tálalás előtt hagyja állni 3 óráig a hűtőben. Közvetlenül tálalás előtt díszítse egész málnával és egy darab keksszel.