Összetevők(8 adag)
- 3 tojás
- 250 g mascarpone
- 100 g cukor
- 300 g málna
- 1/2 csomag fűszeres keksz (125 g)
- (A díszítéshez tegyen félre néhány szem málnát)
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 292 kcal
- Zsír: 19 g
- Nátrium: 60 mg
- Szénhidrátok: 25 g
- Fehérje: 6 g
- Foszfor: 115 mg
- Kálium: 173 mg
- Folyadéktartalom: 67 ml
Elkészítés
Szórjon 50 g cukrot a málnára, így csökkentheti annak savtartalmát. Törje fel a tojásokat, és válassza külön a sárgáját a fehérjétől. Keverje a 3 teáskanál cukrot a tojássárgájához, és kevergesse mindaddig, míg kifehéredik a keverék. Keverje hozzá a mascarpone sajtot, és készítsen homogén állagú masszát a keverékből. Verje fel keményre a tojásfehérjét, majd fokozatosan keverje a mascarponés masszához. Törje darabokra a kekszeket. Borítsa be a desszertes poharak alját egyenletesen kekszdarabokkal, majd tegyen rá egy réteg málnát, arra pedig egy vastag réteg mascarponét. Ismételje a folyamatot, amíg megtelnek a poharak. Tálalás előtt hagyja állni 3 óráig a hűtőben. Közvetlenül tálalás előtt díszítse egész málnával és egy darab keksszel.