Répatorta

csm_Carrot_cake_dialysis-recipes_03_80412f1e8b.jpg
Könnyű
Eredet: Németország

Összetevők(16 adag)

  • 375 g sárgarépa
  • 4 tojás
  • 250 g cukor
  • 250 ml ízesítetlen növényi olaj
  • 1 tk. fahéj
  • 200 g őrölt mandula
  • 250 g liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • Zsír a sütőforma kikenéséhez

A bevonathoz:

  • 100 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Krémsajt, 30%-os zsírtartalom
  • Kevés citromlé

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 408 kcal
  • Zsír: 25 g
  • Nátrium: 85 mg
  • Szénhidrátok: 37 g
  • Szénhidrátok: 9 g
  • Foszfor: 159 mg
  • Kálium: 1,000 mg
  • Folyadéktartalom: 50 ml

Elkészítés

Finomra lereszeljük a répát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses mód).

Botmixerrel összekeverjük a tojást, a cukrot, az olajat és a fahéjat. Hozzáadjuk a lereszelt répát és az őrölt mandulát. Alaposan összekeverjük a lisztet és a sütőport.

A keveréket zsírral megkent sütőformába öntjük, és kb. 40 percig sütjük.

Sütés után megvárjuk, míg a torta lehűl.

A bevonathoz: Összekeverjük a porcukrot a vaníliás cukorral. A krémsajtot és a citromlevet egyenletesen elkeverjük egy tálban. Beleszórjuk a cukrot. A keverékkel bekenjük a kihűlt torta tetejét és oldalát.

Táplálkozási tanácsok

Soak the grated carrot in water to reduce potassium levels. To reduce the amount of sugar, you can also leave the cake uniced – it will still taste great! You can also reduce the amount of sugar in the cake mix if required.