Összetevők(16 adag)
- 375 g sárgarépa
- 4 tojás
- 250 g cukor
- 250 ml ízesítetlen növényi olaj
- 1 tk. fahéj
- 200 g őrölt mandula
- 250 g liszt
- 2 tk. sütőpor
- Zsír a sütőforma kikenéséhez
A bevonathoz:
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- Krémsajt, 30%-os zsírtartalom
- Kevés citromlé
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 408 kcal
- Zsír: 25 g
- Nátrium: 85 mg
- Szénhidrátok: 37 g
- Szénhidrátok: 9 g
- Foszfor: 159 mg
- Kálium: 1,000 mg
- Folyadéktartalom: 50 ml
Elkészítés
Finomra lereszeljük a répát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses mód).
Botmixerrel összekeverjük a tojást, a cukrot, az olajat és a fahéjat. Hozzáadjuk a lereszelt répát és az őrölt mandulát. Alaposan összekeverjük a lisztet és a sütőport.
A keveréket zsírral megkent sütőformába öntjük, és kb. 40 percig sütjük.
Sütés után megvárjuk, míg a torta lehűl.
A bevonathoz: Összekeverjük a porcukrot a vaníliás cukorral. A krémsajtot és a citromlevet egyenletesen elkeverjük egy tálban. Beleszórjuk a cukrot. A keverékkel bekenjük a kihűlt torta tetejét és oldalát.