Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Piros gyümölcsökkel készült gratin

Piros gyümölcsökkel készült gratin

csm_61_red_fruit_grati_with_icecream_12_113b928215.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 250 g eper
  • 100 g málna
  • 1/2 evőkanál barnacukor
  • 4 adag Crème Brûlée fagylalt

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 170 kcal
  • Zsír: 7 g
  • Nátrium: 38 mg
  • Szénhidrátok: 22 g
  • Fehérje: 4 g
  • Foszfor: 110 mg
  • Kálium: 239 mg
  • Folyadéktartalom: 127 ml

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt 200 fokra. Mossa meg a gyümölcsöket, vágja fel az epret szeletekre, és vágja ketté a málnaszemeket. Rendezze el a gyümölcsdarabokat kis tálakban. Szórja meg barnacukorral. Süsse 10 percig sütőben. Hagyja lehűlni. Mindegyik tálkába tegyen egy-egy adag fagylaltot, majd tálalja az ételt.

Táplálkozási tanácsok

A recept elkészítéséhez használhat más gyümölcsöket, vaníliáscukrot, fűszereket (fahéj, gyömbér stb.) és fűszernövényeket is (pl. menta vagy friss bazsalikom).