Őszi morzsa

csm_53_autumn_crumble_12_fdfbe4763d.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 140 g liszt
  • 75 g barnacukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 70 g vaj
  • 2 körte
  • 2 alma
  • fahéj

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 411 kcal
  • Zsír: 15 g
  • Nátrium: 4 mg
  • Szénhidrátok: 64 g
  • Fehérje: 4 g
  • Foszfor: 45 mg
  • Kálium: 236 mg
  • Folyadéktartalom: 118 ml

Elkészítés

Egy tálban kézzel dolgozza össze a lisztet, a barnacukrot és a vajat. Hámozza meg a körtéket és az almákat, és vágja őket kis darabokra. Tegye a gyümölcsdarabokat egy tepsibe, és terítse el rajtuk a tésztát. A tetejét szórja meg vaníliáscukorral és fahéjjal. Süsse 30 percig 200 fokon, míg aranybarna nem lesz a teteje.

Táplálkozási tanácsok

Ezzel a szezonális gyümölcsökből készült, ínyenc édességgel biztosan lenyűgözi majd családtagjait! Az étel kielégíti táplálkozási szükségleteit is, mivel alacsony a kálium-, foszfor- és sótartalma.