Összetevők(10 adag)
- 400 ml répalé
- 250 ml tejszín
- 100 g cukor
- 50 g méz
- 2 tbsp. citromlé
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 142 kcal
- Zsír: 8 g
- Nátrium: 29 mg
- Szénhidrátok: 17 g
- Fehérje: 874 g
- Foszfor: 29 mg
- Kálium: 121 mg
- Folyadéktartalom: 56 ml
Elkészítés
A tejszínt a cukor felével verjük kemény habbá.
A maradék cukrot keverjük össze a mézzel, a répalével és a citromlével. Kevergessük addig, amíg a cukor fel nem oldódik.
A kapott keveréket fokozatosan adagolva forgassuk bele a tejszínbe.
Ha van fagylaltgépünk, fagyasszuk le abban.
Egyéb esetben tegyük a masszát egy lezárt edényben a fagyasztóba, és 5-7 órán át óránként legalább egyszer keverjük meg. Így biztosíthatjuk, hogy a jégkrém állaga sima és egyenletes legyen.
Díszítsük narancsszeletekkel vagy konzervmandarinnal és ízlés szerint bazsalikommal vagy mentalevéllel. Ezek az ízkombinációk fantasztikusak!