Mézes répafagylalt

csm_Carrot-ice_kidney-friendly-recipes_05_c4280c9ff5.jpg

Összetevők(10 adag)

  • 400 ml répalé
  • 250 ml tejszín
  • 100 g cukor
  • 50 g méz
  • 2 tbsp. citromlé

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 142 kcal
  • Zsír: 8 g
  • Nátrium: 29 mg
  • Szénhidrátok: 17 g
  • Fehérje: 874 g
  • Foszfor: 29 mg
  • Kálium: 121 mg
  • Folyadéktartalom: 56 ml

Elkészítés

A tejszínt a cukor felével verjük kemény habbá.

A maradék cukrot keverjük össze a mézzel, a répalével és a citromlével. Kevergessük addig, amíg a cukor fel nem oldódik.

A kapott keveréket fokozatosan adagolva forgassuk bele a tejszínbe. 

Ha van fagylaltgépünk, fagyasszuk le abban.

Egyéb esetben tegyük a masszát egy lezárt edényben a fagyasztóba, és 5-7 órán át óránként legalább egyszer keverjük meg. Így biztosíthatjuk, hogy a jégkrém állaga sima és egyenletes legyen.

Díszítsük narancsszeletekkel vagy konzervmandarinnal és ízlés szerint bazsalikommal vagy mentalevéllel. Ezek az ízkombinációk fantasztikusak!

Táplálkozási tanácsok

Ezt a fagyasztott nyalánkságot bármilyen gyümölcslével vagy folyadékkal elkészítheti. Ne felejtse el ellenőrizni a csomagoláson a tápértékre vonatkozó információkat, mivel az értékek között nagy eltérések lehetnek.