Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Levendulás panna cotta barackpürével

Levendulás panna cotta barackpürével

csm_Lavender_pannacotta_02_d77ed4934f.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 10 levendulaág vagy 1 ek. szárított levendulavirág (gyógyszertári minőségű)
  • 500 g habtejszín
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 50 g cukor
  • 3 fehér zselatinlap
  • Víz
  • 2 érett őszibarack
  • 1 ek. cukor
  • 1 tk. citromlé
  • 1-2 ek. víz

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 479 kcal
  • Zsír: 40 g
  • Nátrium: 44 mg
  • Szénhidrátok: 27 g
  • Fehérje: 5 g
  • Foszfor: 100 mg
  • Kálium: 253 mg

Elkészítés

Mossa meg, és szárítsa meg a levendulát.
Forralja fel egy edényben a tejszínt, a vaníliáscukrot, az 50 g cukrot és a levendulát, és alacsony hőmérsékleten főzze kb. 15 percig. 
Eközben áztassa be hideg vízbe a zselatint.
Sűrű szövésű szűrőn szűrje át a krémet, hogy a levendulát felfogja belőle. 
Tördelje darabokra a zselatint, és oszlassa el a forró krémben.
Öblítsen ki hideg vízzel négy kelyhet vagy kisebb edényt. Öntse beléjük a levendulakrémet, majd hagyja kihűlni. Fedje le, és tegye hűvös helyre legalább 6 órára.
Mossa meg, szárítsa meg, vágja félbe és magozza ki, majd darabolja fel az őszibarackot.
Pürésítse magas falú edényben 1 ek. cukorral, citromlével és 1-2 ek. vízzel.
Rövid időre mártsa a kelyheket/edénykéket forró vízbe, majd fordítsa a panna cottát a tányérra. Díszítse a barackpürével.