Krémes keksztekercs

csm_69_biscuit_roll_13_098fb2955e.jpg

Összetevők(8 adag)

A tészta elkészítéséhez:

  • 120 g búzaliszt (vagy 60 g búzaliszt + 60 g kukoricakeményítő, hogy könnyebb legyen a sütemény)
  • 120 g cukor
  • 4 tojás
  • porcukor

A tészta áztatásához:

  • 1-2 narancs leve
  • rum (ízlés szerint)

A krém elkészítéséhez:

  • 500 ml félig fölözött tej (1,5%-os zsírtartalmú)
  • 4 tojás
  • 80 g cukor
  • 60 g kukoricakeményítő
  • rum (ízlés szerint)
  • fahéj

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 322 kcal
  • Zsír: 7 g
  • Nátrium: 116 mg
  • Szénhidrátok: 51 g
  • Fehérje: 11 g
  • Foszfor: 198 mg
  • Kálium: 240 mg
  • Folyadéktartalom: 125 ml

Elkészítés

Dolgozza össze habosra a tojássárgáját a cukorral úgy, hogy egyenletes csíkot húzzon a kanálról lefolyatva. Verje fel keményre a tojásfehérjét. Keverje össze alaposan a megrostált lisztet a tojás fehérjével és sárgájával. Öntse a keveréket megolajozott sütőpapírra. Nyújtsa ki a tésztát egyenletes vastagságúra. Tegye sütőbe, és 220 fokon süsse 10 percig, amíg aranybarna színt kap a tészta. Vegye ki a tésztát a sütőből, borítsa ki (fejjel lefelé) egy megnedvesített ruhára, és tekerje fel. Sütőpapírt is használhat. Hagyja lehűlni. A krém elkészítése: Alacsony hőmérsékleten melegítse fel a tejet a fahéjjal (a tejbe tehet vaníliarudat, citrom- vagy narancshéjat, kávészemeket vagy karamellát is). Keverje el a kukoricakeményítőt kevés hideg tejben. Adja hozzá a cukrot és a tojássárgáját. Folyamatosan kevergetve öntse hozzá a meleg tejet. Vegye lejjebb a hőfokot, és kevergesse a krémet addig, míg besűrűsödik. Hagyja főni 1 percig. Öntse ki egy edénybe. Összeállítás: Tekerje ki a tésztát, és locsolja meg óvatosan rummal ízesített narancslével. Ha nem elég a folyadék a teljes tekercs beáztatásához, adjon hozzá vizet. Ezután kenje a krémet a tésztára. Újra tekerje fel a tésztát. Az elkészült süteményt ízlés szerint díszítse porcukorral. Tálalásig tárolja hűtőben.