Összetevők(8 adag)
- 250 g joghurt (teljes tejből, 3,5% zsírtartalommal)
- 250 ml tejszín (30%-os zsírtartalmú)
- 130 g cukor
- 1 ek. konyak vagy narancslikőr
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 188 kcal
- Zsír: 11 g
- Nátrium: 26 mg
- Szénhidrátok: 19 g
- Fehérje: 2 g
- Foszfor: 48 mg
- Kálium: 84 mg
- Folyadéktartalom: 48 ml
Elkészítés
Tegyük a tejszínt és a cukrot egy lábasba, és melegítsük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután vegyük le a tűzről , és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a joghurtot és a konyakot/narancslikőrt.
Ha van fagylaltgépünk, fagyasszuk le abban. Egyéb esetben tegyük a masszát egy lezárt edényben a fagyasztóba, és 5-7 órán át óránként legalább egyszer keverjük meg. Így biztosíthatjuk, hogy a jégkristályok szabályosan rendeződjenek el, és a jégkrém állaga egyenletes legyen.