Könnyű körtetorta

csm_50_cake_with_pears_12_e47b1894be.jpg
Könnyű
Eredet: Franciaország

Összetevők(6 adag)

  • 300 g körte
  • 3 tojás
  • 90 g margarin
  • 120 g liszt
  • 100 ml édesített sütőpor vagy
  • 2 teáskanál aszpartám, vagy 10 g
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál fahéj

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 228 kcal
  • Zsír: 14 g
  • Nátrium: 493 mg
  • Szénhidrátok: 20 g
  • Fehérje: 5 g
  • Foszfor: 265 mg
  • Kálium: 127 mg
  • Folyadéktartalom: 64 ml

Elkészítés

Egy tálban keverje össze a felvert tojásokat és az édesítőt. Adja hozzá a lisztet, a sütőport, a vanília aromát és a fahéjat. Olvassza meg a margarint. Hámozza meg, magozza ki, és negyedelje a körtéket. Adja hozzá a margarint és a gyümölcsöt a tésztához. Tegyen zsiradékot egy sütőformába vagy tepsibe, és öntse bele a tésztát. Süsse a tortát 150 fokon kb. 45 percig, közben időről időre nézzen rá.

Táplálkozási tanácsok

A körte rendkívül gazdag rostanyagokban, és kiválóan serkenti a bélmozgást, ennek köszönhetően megakadályozza a székrekedést. Ez a desszert só-, foszfor- és káliumtartalom szempontjából megfelel az ön étrendi szükségleteinek. Csökkentheti az étel foszfortartalmát, ha sütőpor helyett szódabikarbónát használ.