Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Hideg rizottó fügével

Hideg rizottó fügével

csm_68_frosen_risotto_with_figs_13_566057af5e.jpg

Összetevők(6 adag)

  • 90 cl fölözött tej
  • 30 g porcukor
  • egy narancs finomra reszelt héja
  • 190 g rizottó rizs
  • 12 füge
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál narancslé
  • 150 g vanília fagylalt

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 364 kcal
  • Zsír: 9 g
  • Nátrium: 79 mg
  • Szénhidrátok: 61 g
  • Fehérje: 9 g
  • Foszfor: 216 mg
  • Kálium: 555 mg
  • Folyadéktartalom: 245 ml

Elkészítés

Öntse a tejet, a cukrot és a narancshéjat egy serpenyőbe, és forralja fel a keveréket. Adja hozzá a rizst, és kis lángon főzze 25-35 percig, gyakran kevergetve, amíg krémes, de még szilárd lesz az állaga. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja lehűlni. Vágja ketté a fügéket, és rendezze el a darabokat egy tepsiben. Locsolja rájuk a mézet és a narancslevet, majd tegye a tepsit forró sütőbe 20 percre, amíg el nem kezdenek barnulni. Tegyen néhány adag fagylaltot a rizsre, és keverje el benne. Adagolja a rizst kis tálakba a fügedarabokkal, és locsolja meg őket a főzés során keletkezett lével. Azonnal tálalja.