Összetevők(6 adag)
- 90 cl fölözött tej
- 30 g porcukor
- egy narancs finomra reszelt héja
- 190 g rizottó rizs
- 12 füge
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál narancslé
- 150 g vanília fagylalt
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 364 kcal
- Zsír: 9 g
- Nátrium: 79 mg
- Szénhidrátok: 61 g
- Fehérje: 9 g
- Foszfor: 216 mg
- Kálium: 555 mg
- Folyadéktartalom: 245 ml
Elkészítés
Öntse a tejet, a cukrot és a narancshéjat egy serpenyőbe, és forralja fel a keveréket. Adja hozzá a rizst, és kis lángon főzze 25-35 percig, gyakran kevergetve, amíg krémes, de még szilárd lesz az állaga. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja lehűlni. Vágja ketté a fügéket, és rendezze el a darabokat egy tepsiben. Locsolja rájuk a mézet és a narancslevet, majd tegye a tepsit forró sütőbe 20 percre, amíg el nem kezdenek barnulni. Tegyen néhány adag fagylaltot a rizsre, és keverje el benne. Adagolja a rizst kis tálakba a fügedarabokkal, és locsolja meg őket a főzés során keletkezett lével. Azonnal tálalja.