Összetevők(6 adag)
A tésztához:
- 120 g búzaliszt
- 125 g porcukor
- 125 g lágy vaj
- 2 tojás
- 1 kocka élesztő
A habhoz:
- 150 g porcukor
- 2 cl citromlé
- cukorgyöngyök a díszítéshez
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 458 kcal
- Zsír: 20 g
- Nátrium: 32 mg
- Szénhidrátok: 64 g
- Fehérje: 5 g
- Foszfor: 79 mg
- Kálium: 139 mg
- Folyadéktartalom: 51 ml
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Helyezzen papírt a muffinformákba. Olvassza meg a vajat. Kézi mixerrel verje fel a tojásokat és a cukrot úgy, hogy a folyadék lágy és homogén legyen. Kevergetés mellett fokozatosan adja hozzá a vajat, majd a lisztet az élesztővel. Ha a tészta homogén, töltse meg félig a formákat a masszával, és süsse őket 15 percig. Ezután várja meg, míg lehűlnek, majd vegye ki a süteményeket a formákból, és hagyja őket hűlni egy rácson. Készítse el a habot. Fokozatosan keverje el a porcukrot a citromlében úgy, hogy fényes és lágy masszát kapjon. Kanállal vagy spatulával kenje fel a habot a minitortákra, és szórja meg azokat cukorgyönggyel. Várjon néhány percet, míg megkeményedik a hab, és már tálalhatja is a finom desszertet. A minitorták néhány napig elállnak légmentesen lezárt edényben.