Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Habos minitorta (cupcake)

Habos minitorta (cupcake)

csm_70_snow_cupcakes_13_7fa0898a86.jpg

Összetevők(6 adag)

A tésztához:

  • 120 g búzaliszt
  • 125 g porcukor
  • 125 g lágy vaj
  • 2 tojás
  • 1 kocka élesztő

A habhoz:

  • 150 g porcukor
  • 2 cl citromlé
  • cukorgyöngyök a díszítéshez

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 458 kcal
  • Zsír: 20 g
  • Nátrium: 32 mg
  • Szénhidrátok: 64 g
  • Fehérje: 5 g
  • Foszfor: 79 mg
  • Kálium: 139 mg
  • Folyadéktartalom: 51 ml

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Helyezzen papírt a muffinformákba. Olvassza meg a vajat. Kézi mixerrel verje fel a tojásokat és a cukrot úgy, hogy a folyadék lágy és homogén legyen. Kevergetés mellett fokozatosan adja hozzá a vajat, majd a lisztet az élesztővel. Ha a tészta homogén, töltse meg félig a formákat a masszával, és süsse őket 15 percig. Ezután várja meg, míg lehűlnek, majd vegye ki a süteményeket a formákból, és hagyja őket hűlni egy rácson. Készítse el a habot. Fokozatosan keverje el a porcukrot a citromlében úgy, hogy fényes és lágy masszát kapjon. Kanállal vagy spatulával kenje fel a habot a minitortákra, és szórja meg azokat cukorgyönggyel. Várjon néhány percet, míg megkeményedik a hab, és már tálalhatja is a finom desszertet. A minitorták néhány napig elállnak légmentesen lezárt edényben.