Grízes szeletek

csm_16_semolina_slices_13_3dea26741e.jpg

Összetevők(10 adag)

  • 250 ml tejszín, 30%-os zsírtartalmú
  • 250 ml víz
  • 250 g teljes kiőrlésű búzadara
  • 1 liter tej (3,5%-os zsírtartalmú)
  • 50 g mazsola
  • 40 g cukor
  • 10 g citrom leve
  • citromhéj
  • 1/2 tojás felverve
  • 1 csipetnyi só
  • Fahéj és cukor

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 188 kcal
  • Zsír: 12 g
  • Nátrium: 80 mg
  • Szénhidrátok: 15 g
  • Fehérje: 5 g
  • Foszfor: 125 mg
  • Kálium: 221 mg
  • Folyadéktartalom: 156 ml

Elkészítés

Öntse a tejszínt és a vizet egy serpenyőbe, és forralja fel. Keverje hozzá a búzadarát. Alacsony hőmérsékleten főzze tovább a búzadarát. Mossa meg és vágja félbe a citromot. Reszelje le fél citrom héját, és facsarja ki a fél citrom levét. Adja hozzá a búzadarához a citromlevet, a citromhéjat, a cukrot és a mazsolát, majd főzze a masszát néhány percig. Helyezzen egy tepsibe sütőpapírt, majd terítse el rajta a búzadarát, és hagyja lehűlni. Vegye ki az ételt a tepsiből, és vágja fel gyémánt alakú vagy 2 cm széles darabokra, majd azokat rendezze el két tepsiben. Kenje be a búzadara szeleteket a felvert tojással, majd kb. 10 percig süsse őket 160 fokos hőmérsékleten. A sütés utolsó fázisában szórjon cukrot és fahéjat a szeletekre.

Táplálkozási tanácsok

Tipp: A szeleteket sósan is elkészítheti, ebben az esetben használjon sajt- vagy sonkadarabokat, és hagyja ki a receptből a cukrot, a fahéjat és a mazsolát.