Összetevők(10 adag)
- 250 ml tejszín, 30%-os zsírtartalmú
- 250 ml víz
- 250 g teljes kiőrlésű búzadara
- 1 liter tej (3,5%-os zsírtartalmú)
- 50 g mazsola
- 40 g cukor
- 10 g citrom leve
- citromhéj
- 1/2 tojás felverve
- 1 csipetnyi só
- Fahéj és cukor
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 188 kcal
- Zsír: 12 g
- Nátrium: 80 mg
- Szénhidrátok: 15 g
- Fehérje: 5 g
- Foszfor: 125 mg
- Kálium: 221 mg
- Folyadéktartalom: 156 ml
Elkészítés
Öntse a tejszínt és a vizet egy serpenyőbe, és forralja fel. Keverje hozzá a búzadarát. Alacsony hőmérsékleten főzze tovább a búzadarát. Mossa meg és vágja félbe a citromot. Reszelje le fél citrom héját, és facsarja ki a fél citrom levét. Adja hozzá a búzadarához a citromlevet, a citromhéjat, a cukrot és a mazsolát, majd főzze a masszát néhány percig. Helyezzen egy tepsibe sütőpapírt, majd terítse el rajta a búzadarát, és hagyja lehűlni. Vegye ki az ételt a tepsiből, és vágja fel gyémánt alakú vagy 2 cm széles darabokra, majd azokat rendezze el két tepsiben. Kenje be a búzadara szeleteket a felvert tojással, majd kb. 10 percig süsse őket 160 fokos hőmérsékleten. A sütés utolsó fázisában szórjon cukrot és fahéjat a szeletekre.