Összetevők(16 adag)
Torta:
- 300 g lágy vaj
- 450 g cukor
- 7 tojásfehérje, szobahőmérsékletű
- 350 g süteményliszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 225 ml víz
- 2 teáskanál vaníliáscukor
- 1/2 teáskanál mandulakivonat
Töltelék:
- 570 g felszeletelt eper
- 140 g cukor
- 2 evőkanál fölözött tej
- 230 g zsírszegény krémsajt
- 3 evőkanál narancslé
- 250 g tejszín
- 2 evőkanál pirított szeletelt mandula
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 480 kcal
- Zsír: 25 g
- Nátrium: 134 mg
- Szénhidrátok: 57 g
- Fehérje: 7 g
- Foszfor: 137 mg
- Kálium: 178 mg
- Folyadéktartalom: 899 ml
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt 350 fokra. Konyhai robotgéppel közepes fokozaton dolgozza össze a vajat a cukorral. Fokozatosan, harmadonként adja hozzá a tojásfehérjét, minden alkalommal alaposan verje fel a keveréket. Keverje össze a lisztet a sütőporral; fokozatosan adja hozzá a vajas masszához, közben vizet is adagoljon a keverékhez. Keverje el a masszában a vaníliát és a mandula kivonatot. A masszát tegye zsiradékkal kikent és liszttel megszórt, 25 cm-es kerek tortaformába. Süsse 350 fokon 22-25 percig, vagy addig, amíg a tésztába szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta. Helyezze a formát rácsra, és hagyja hűlni a tortát 10 percig; vegye ki a tortát a formából, és hagyja teljesen kihűlni (kb. 30 perc). Kis tálban keverje össze az epret 50 g cukorral; fedje le, és hagyja állni 1 óráig. Közepes tálban keverjen össze 100 g cukrot, tejet és krémsajtot; mixerrel közepes fordulaton készítsen homogén állagú masszát. A tortát vízszintes irányban, fűrészes élű késsel vágja fel három részre; a legalsó részt helyezze tányérra. Locsolja meg 1 evőkanál narancslével, és kenje rá a krémsajtos massza felét. A krémre tegye rá az eper harmadát. Ismételje meg a műveleteket a következő réteggel. A torta tetejére és oldalára kenjen tejszínhabot. Fedje le, és tegye hűtőbe 30 percre. A maradék epret rendezze el a torta tetején, majd szórja meg mandulával.