Eperkrém torta

csm_strawberry_cream_cake_ed3306a6ae.jpg

Összetevők(16 adag)

Torta:

  • 300 g lágy vaj
  • 450 g cukor
  • 7 tojásfehérje, szobahőmérsékletű
  • 350 g süteményliszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 225 ml víz
  • 2 teáskanál vaníliáscukor
  • 1/2 teáskanál mandulakivonat

Töltelék:

  • 570 g felszeletelt eper
  • 140 g cukor
  • 2 evőkanál fölözött tej
  • 230 g zsírszegény krémsajt
  • 3 evőkanál narancslé
  • 250 g tejszín
  • 2 evőkanál pirított szeletelt mandula

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 480 kcal
  • Zsír: 25 g
  • Nátrium: 134 mg
  • Szénhidrátok: 57 g
  • Fehérje: 7 g
  • Foszfor: 137 mg
  • Kálium: 178 mg
  • Folyadéktartalom: 899 ml

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt 350 fokra. Konyhai robotgéppel közepes fokozaton dolgozza össze a vajat a cukorral. Fokozatosan, harmadonként adja hozzá a tojásfehérjét, minden alkalommal alaposan verje fel a keveréket. Keverje össze a lisztet a sütőporral; fokozatosan adja hozzá a vajas masszához, közben vizet is adagoljon a keverékhez. Keverje el a masszában a vaníliát és a mandula kivonatot. A masszát tegye zsiradékkal kikent és liszttel megszórt, 25 cm-es kerek tortaformába. Süsse 350 fokon 22-25 percig, vagy addig, amíg a tésztába szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta. Helyezze a formát rácsra, és hagyja hűlni a tortát 10 percig; vegye ki a tortát a formából, és hagyja teljesen kihűlni (kb. 30 perc). Kis tálban keverje össze az epret 50 g cukorral; fedje le, és hagyja állni 1 óráig. Közepes tálban keverjen össze 100 g cukrot, tejet és krémsajtot; mixerrel közepes fordulaton készítsen homogén állagú masszát. A tortát vízszintes irányban, fűrészes élű késsel vágja fel három részre; a legalsó részt helyezze tányérra. Locsolja meg 1 evőkanál narancslével, és kenje rá a krémsajtos massza felét. A krémre tegye rá az eper harmadát. Ismételje meg a műveleteket a következő réteggel. A torta tetejére és oldalára kenjen tejszínhabot. Fedje le, és tegye hűtőbe 30 percre. A maradék epret rendezze el a torta tetején, majd szórja meg mandulával.