Édes bundáskenyér

csm_15_french-toast_13_60397b2c65.jpg

Összetevők(2 adag)

  • 100 g fehér kenyér (4 szelet)
  • 40 ml tejszín, 30%-os zsírtartalmú
  • 40 ml víz
  • 4 teáskanál porcukor
  • 2 csipetnyi fahéj
  • 1 teáskanál vaníliás cukor vagy aroma
  • 1 tojás
  • 20 g vaj
  • Juharszirup vagy olvasztott vaj

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 390 kcal
  • Zsír: 20 g
  • Nátrium: 354 mg
  • Szénhidrátok: 45 g
  • Fehérje: 9 g
  • Foszfor: 128 mg
  • Kálium: 164 mg
  • Folyadéktartalom: 57 ml

Elkészítés

Vágja le a kenyér héját. Öntse a tejszínt, a vizet, a porcukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot vagy aromát mély tányérba, és alaposan keverje össze. Adja hozzá a tojást, és verje fel a masszát. Mártsa a kenyeret a tojásos-tejes keverékbe, és hagyja állni néhány percig. Olvassza fel a vajat egy serpenyőben. Kis lángon, kb. 3-5 percig süsse a kenyérszeleteket, míg aranybarnák lesznek. Minél tovább süti a szeleteket, annál ropogósabbak lesznek. Locsoljon a szeletekre juharszirupot vagy olvasztott vajat.

Táplálkozási tanácsok

A bundáskenyér sós változatban is elkészíthető. Ugyanazokat a hozzávalókat használja a porcukor, a fahéj és a vaníliás cukor kivételével. Tegyen sonkát és sajtot, vagy mozzarellát és paradicsomszeleteket két bundáskenyér közé. Nagyon finom grillezett gombával vagy ropogósra sült szalonnával is.