Összetevők(2 adag)
- 100 g fehér kenyér (4 szelet)
- 40 ml tejszín, 30%-os zsírtartalmú
- 40 ml víz
- 4 teáskanál porcukor
- 2 csipetnyi fahéj
- 1 teáskanál vaníliás cukor vagy aroma
- 1 tojás
- 20 g vaj
- Juharszirup vagy olvasztott vaj
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 390 kcal
- Zsír: 20 g
- Nátrium: 354 mg
- Szénhidrátok: 45 g
- Fehérje: 9 g
- Foszfor: 128 mg
- Kálium: 164 mg
- Folyadéktartalom: 57 ml
Elkészítés
Vágja le a kenyér héját. Öntse a tejszínt, a vizet, a porcukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot vagy aromát mély tányérba, és alaposan keverje össze. Adja hozzá a tojást, és verje fel a masszát. Mártsa a kenyeret a tojásos-tejes keverékbe, és hagyja állni néhány percig. Olvassza fel a vajat egy serpenyőben. Kis lángon, kb. 3-5 percig süsse a kenyérszeleteket, míg aranybarnák lesznek. Minél tovább süti a szeleteket, annál ropogósabbak lesznek. Locsoljon a szeletekre juharszirupot vagy olvasztott vajat.