Citromtorta

csm_82_Lemon_Cake_12_2ccd568f2a.jpg
Könnyű
Eredet: Spanyolország

Összetevők(10 adag)

  • 1 citromos joghurt
  • 150 ml olaj
  • 150 ml tej
  • 3 tojás
  • 200 g cukor
  • 350 g liszt
  • 1 csomag sütőpor (3 teáskanál)
  • citromhéj

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 379 kcal
  • Zsír: 18 g
  • Nátrium: 217 mg
  • Szénhidrátok: 48 g
  • Fehérje: 7 g
  • Foszfor: 213 mg
  • Kálium: 131 mg
  • Folyadéktartalom: 46 ml

Elkészítés

Alaposan mixelje össze a citromos joghurtot a tojással, az olajjal, a tejjel és a cukorral. Fokozatosan adja hozzá a lisztet és a citromhéjat, amíg egyenletes, homogén masszát kap. Kenjen ki egy tortaformát zsiradékkal, majd szórja meg liszttel. Melegítse elő a sütőt 200 fokra. Süsse a tortát 20-30 percig, míg megdagad, és a beleszúrt késre nem tapad rá a tészta. Vegye ki a sütőből, és díszítse ízlés szerint.

Táplálkozási tanácsok

Cukorbetegek csak korlátozott mennyiségben fogyasszák ezt a tortát, mivel finomított cukrot tartalmaz. Magas a kalóriatartalma, ezért inkább fél adagokat fogyasszon.