Összetevők(4 adag)
- 4 adag vanília fagylalt
- 3 tojás sárgája
- 100 g porcukor
- 100 ml fehérbor (vagy muskotály, vagy pezsgő)
- 4 őszibarack
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 418 kcal
- Zsír: 22 g
- Nátrium: 28 mg
- Szénhidrátok: 46 g
- Fehérje: 5 g
- Foszfor: 160 mg
- Kálium: 352 mg
- Folyadéktartalom: 192 ml
Elkészítés
Egy tálban mixelje össze a tojássárgáját a cukorral. Helyezze a tálat „melegentartó pultba” (bain-marie), és elektromos mixerrel keverje össze a két összetevőt, míg halvány színű, habos krémet nem kap. Adja hozzá a bort, és folyamatos kevergetés mellett főzze addig, míg habos krémet kap. Helyezze a gyümölcsdarabokat kis tálkákba, öntse rájuk a borhabot, és 2-3 percre tegye a sütőbe. Ízlés szerint egy adag fagylaltot is tehet a hab tetejére.