Összetevők(4 adag)
Mousse:
- 200 g zsírszegény túró (<10%)
- 75 ml író
- 5 ml folyékony ízesítőszer
- Vaníliarudak
- 2 levél fehér zselatin
Mangópép:
- 200 g mangó
- 2 ml folyékony édesítőszer
- 1 evőkanál citromlé
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 84 kcal
- Zsír: 1 g
- Nátrium: 321 mg
- Szénhidrátok: 9 g
- Fehérje: 9 g
- Foszfor: 104 mg
- Kálium: 165 mg
- Folyadéktartalom: 102 ml
Elkészítés
Keverje össze a túrót, az írót, az édesítőszert és a vaníliát. A zselatint lágyítsa fel hideg vízben (kb. 10 perc), majd nyomja ki belőle a vizet, és tegye serpenyőbe. Alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett olvassza fel a zselatint, lehetőleg gőzölve. Ha a zselatin teljesen felolvadt,
adja hozzá a túrókeverékhez. Adagolja ki a masszát négy pohárba, és hagyja lehűlni.
A mangópéphez először hámozza meg a mangót, vegye ki a magját, és vágja fel kis darabokra. Pürésítse
az édesítőszerrel és a citromlével, majd adja hozzá a poharakba adagolt habhoz
(miután az lehűlt).