Összetevők(12 adag)
- 250 g liszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 2 tojás
- 100 g cukor
- 245 g natúr joghurt
- 50 g étolaj
- 2 alma
- fahéj
- 1 zacskó vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 190 kcal
- Zsír: 6 g
- Nátrium: 85 mg
- Szénhidrátok: 29 g
- Fehérje: 4 g
- Foszfor: 99 mg
- Kálium: 109 mg
- Folyadéktartalom: 45 ml
Elkészítés
Kenje ki margarinnal a 12 darabos muffin sütőformát, és melegítse elő a sütőt 175 fokra. Reszelje le az almát, szórja meg fahéjjal és vaníliás cukorral, majd tegye félre, hogy levet eresszen. Száraz rész: Keverje össze a lisztet a sütőporral. Nedves rész: Keverje össze a tojásokat a cukorral, majd adja hozzá a joghurtot és a reszelt narancshéjat. Adja hozzá az alma kifacsart levét és az olajat. Keverje össze a száraz összetevőket a nedves összetevőkkel és a kifacsart reszelt almával. Öntse a masszát a sütőformába, és süsse 20-25 percig.