Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Almás-fahéjas muffin

Almás-fahéjas muffin

csm_35_apple_cinammon_muffin_12_3ab835d122.jpg

Összetevők(12 adag)

  • 250 g liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • 245 g natúr joghurt
  • 50 g étolaj
  • 2 alma
  • fahéj
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 190 kcal
  • Zsír: 6 g
  • Nátrium: 85 mg
  • Szénhidrátok: 29 g
  • Fehérje: 4 g
  • Foszfor: 99 mg
  • Kálium: 109 mg
  • Folyadéktartalom: 45 ml

Elkészítés

Kenje ki margarinnal a 12 darabos muffin sütőformát, és melegítse elő a sütőt 175 fokra. Reszelje le az almát, szórja meg fahéjjal és vaníliás cukorral, majd tegye félre, hogy levet eresszen. Száraz rész: Keverje össze a lisztet a sütőporral. Nedves rész: Keverje össze a tojásokat a cukorral, majd adja hozzá a joghurtot és a reszelt narancshéjat. Adja hozzá az alma kifacsart levét és az olajat. Keverje össze a száraz összetevőket a nedves összetevőkkel és a kifacsart reszelt almával. Öntse a masszát a sütőformába, és süsse 20-25 percig.

Táplálkozási tanácsok

Csökkentheti a muffin foszfortartalmát, ha sütőpor helyett szódabikarbónát használ.