Áfonyás palacsinta

áfonyas pal.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 100 g fekete áfonya
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 125 ml zsírszegény tej (1,5%)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál cukor

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 149 kcal
  • Zsír: 5 g
  • Nátrium: 37 mg
  • Szénhidrátok: 22 g
  • Fehérje: 4 g
  • Foszfor: 73 mg
  • Kálium: 115 mg
  • Folyadéktartalom: 63 ml

Elkészítés

Keverje össze a tojást a liszttel, a cukorral és a tejjel úgy, hogy sűrű, csomómentes masszát kapjon. Adja hozzá az alaposan megmosott áfonyát.
Melegítsen kevés olajat tapadásmentes serpenyőben. Merőkanállal tegyen egy adag tésztát a serpenyőbe úgy, hogy a kívánt méretű palacsintát kapjon.
Amikor a tészta felülete kezd hólyagosodni, fordítsa meg a palacsintát. Süsse a palacsintát aranybarnára. Ismételje a műveletet, amíg el nem fogy a tészta.