Összetevők(4 adag)
- 100 g fekete áfonya
- 6 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 125 ml zsírszegény tej (1,5%)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál cukor
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 149 kcal
- Zsír: 5 g
- Nátrium: 37 mg
- Szénhidrátok: 22 g
- Fehérje: 4 g
- Foszfor: 73 mg
- Kálium: 115 mg
- Folyadéktartalom: 63 ml
Elkészítés
Keverje össze a tojást a liszttel, a cukorral és a tejjel úgy, hogy sűrű, csomómentes masszát kapjon. Adja hozzá az alaposan megmosott áfonyát.
Melegítsen kevés olajat tapadásmentes serpenyőben. Merőkanállal tegyen egy adag tésztát a serpenyőbe úgy, hogy a kívánt méretű palacsintát kapjon.
Amikor a tészta felülete kezd hólyagosodni, fordítsa meg a palacsintát. Süsse a palacsintát aranybarnára. Ismételje a műveletet, amíg el nem fogy a tészta.